torstai 12. huhtikuuta 2012

Rukous


Seuraavaks vapaa priiffaus Eliasta ja Baalin profeetoista, kokonaisuudessaan kertomuksen löydät 1.Kun.18:22-39.

Elia oli vanhan testamentin aikana eläny kaveri, joka pisti skaban pystyyn Baalin, eli epäjumalan profeettojen kanssa. Elia halus todistaa näille baalin profeetoille, että Hänen Jumala on todellinen ja Baal pelkkä epäjumala, jota ei siis ole olemassa. Elia anto ohjeita Baalin profeetoille että heidän oli tehtävä alttari ja laittaa joku lehmä siihen. Baalin profeettojen ja Elian oli tarkotus rukoilla omalta jumalaltaan tulta siihen alttarille.
Baalin profeetat alotti ja Raamattu kertoo tilanteesta näin:

Tuli keskipäivä, ja Elia pilkkasi heitä sanoen: "Huutakaa kovempaa! Onhan hän jumala, mutta hänellä taitaa olla kiireitä. Jospa hän on pistäytynyt tarpeilleen, vai olisiko hän matkoilla? Ehkä hän nukkuu ja herää kohta."
Profeetat huusivat vielä kovemmalla äänellä ja viiltelivät tapansa mukaan itseään miekoilla ja keihäillä, niin että olivat aivan veressä.
Puolenpäivän jälkeen he tulivat hurmoksiin ja olivat siinä tilassa ruokauhrin aikaan saakka. Mutta ei kuulunut ääntä, ei tullut vastausta, mitään ei tapahtunut. (1.Kun.18:27-29)

Nyt tuli Elian vuoro, mutta kaveri laittokin vähän paremmaks..
Se rakensi alttarin kivistä, alttarin ympärille kaivettii oja ja alttarin päälle kaadettii vettä niin että se ojakin täytty. Elian ei tarvinnut rukoilla Jumalaa kuin hetken ja Herra iski tulen taivaasta, joka poltti koko alttarin ja nuoli jopa vedenkin pois ojasta.
Mahto Baalin profeetoilla vääntyä naama muutamalle mutkalle, kun tajusivat, että Elian Jumala vastas, mutta Baal ei.

Tässä on yks monista ja taas monista kertomuksista raamatussa, jossa kerrotaan kuinka Jumala on vastannut rukouksiin konkreettisella tavalla.
Nykyäänkin on tapahtunut ja tapahtuu päivittäin paljon ihmeitä, kun on ensin rukoiltu Kolmiyhteistä Jumalaa. Mua harmittaakin se, että aikakauslehdet ja uutiset keskittää sanomansa johonkin julkkisten toilailuihin, kun on materiaalia kerrottavana myös Jumalan tekemistä ihmeistä.Ja harmittaa myös se, että rukouksen voimaa vähätellään aivan liian paljon myös kristittyjen keskuudessa.

Susta varmasti usein tuntuu siltä, että Jumalaa ei edes kiinnosta sun elämä, koska se ei vastaa rukouksiin. Mut se ei pidä paikkansa, Jumala on sun äitis kohdussa sut punonu kokoon, hän tietää jopa, että kuinka monta hiusta sulla on päässäs ja ykskään niistä hiuksista ei oo pudonnu sun päästä, ilman Jumalan sitä tietämättä. (Matt.10:30 & Luuk.21:18)
Mutta Jumala ei väkisin halua puuttua sun elämän kulkuun. Sillon kun sä vilpittömällä sydämmellä. rukoilet Jumalaa, niin sillon sä annat Hänelle luvan puuttua sun elämään.

Jaakob 4:8 sanoo että:
Lähestykää Jumalaa, niin hän lähestyy teitä.

Joku on joskus fiksusti sanonut että Meidän tarvitsee ottaa vain yksi askel Jumalan puoleen, niin Jumala ottaa kaksi askelta meidän puoleen.

Muista kuitenkin, että vastaus sun rukouksiin voi olla myöntyvän vastauksen lisäksi myös ei tai odota. Jumalalta ei tavat lopu kesken kuinka hän vastaa sun rukouksiin. Ja Hän jos joku tietää kuinka sä otat vastaan parhaiten sen mitä Jumala haluais sulle puhua/antaa. Aikataulut ja tavat on siis aivan varmasti oikeita. Hyvä on muistaa rukoilla myös sitä, että osattais huomata kaikki ne lukuisat rukousvastaukset, jotka niin usein jää huomaamatta.  

Mä oon ainakin aivan äärettömän kiitollinen Jumalalle että se on vastannu mulle myös kieltävästi moniin rukouksiin. Monesti myös joutuu ihmetteleen että miks johonkin rukoukseen vastattiiin erilaillai ku olin odottanu. Mutta sillon saa taas Raamatusta lukea että:
Minun ajatukseni eivät ole teidän ajatuksianne eivätkä teidän tienne ole minun teitäni, sanoo Herra.
Sillä niin korkealla kuin taivas kaartuu maan yllä, niin korkealla ovat minun tieni teidän teittenne yläpuolella ja minun ajatukseni teidän ajatustenne yläpuolella. Jes.55:8-9

Ihmisten tehtävä ei oo kertoa Jumalalle milloin tai kuinka jonkun asian tulee tapahtua. Me voidaan vain rukoilla ja luottaa Jumalan parhaaseen mahdolliseen, pettämättömään suunnitelmaan meidän kohdalla.

1. Joh. 5:14
Me saamme rohkeasti lähestyä Jumalaa uskoen, että hän kuulee meitä, mitä sitten pyydämmekin hänen tahtonsa mukaisesti.

Esirukous on vahvasti ollu mun sydämellä jo monta vuotta, joten senpä takia sitoudun rukoileen jokaisen blogini lukijan puolesta. Rukoilen erityisesti, että jokainen sais kokea Isän rakkauden konkreettisella tavalla tän kevään aikana. Olkaa avoimin sydämin ja kuulevin korvin liikkellä! 


2 kommenttia:

  1. Todella siistiä tekstiä! Paljon asiaa rukouksesta! Kiitos todella paljon tästä kirjoituksesta! Antoi voimaa elämään. Kiitos ja siunausta!

    VastaaPoista
  2. Mahtia, että tää on saanu olla antamassa voimia :) Ole sinäkin siunattu!

    VastaaPoista

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.