lauantai 21. huhtikuuta 2012

karvakorva

Kristittyinä meidän on hyvä osata tunnistaa Saatanan hyökkäykset meitä kohtaan, ihan vaan jo meidän oman mielenterveytemmekin vuoksi.  Raamatun mukaan tuo tuttuakin tutumpi karvakorva yrittää tuhota meidän suhteen Jumalaan tavalla jos toisella ja vieläpä todella ovelasti.
- Saatana houkuttelee uskovia valehtelemaan (Apt.5:3).
- Saatana houkuttelee uskovia seksuaaliseen moraalittomuuteen (1 Kor.7:5).
- Saatana syyttää uskovia (llm. 12:10).
- Saatana estää uskovien työtä aina kun voi (1 Tess.2:18).
- Saatana istuttaa epäilyksiä uskovien mieleen (1. Moos. 3:1-5).
- Saatana yrittää johtaa uskovat pois vilpittömästä ja puhtaasta suhteesta Kristukseen (2. Kor. 11:3).

Vaikka Saatana tällä hetkellä toimii maailmassa, hän on tuomittu olento ja hänet on määrätty ikuiseen kärsimykseen. Vaikka kaikkia tuomioita ei ole vielä pantu täytäntöön, ne on jo julistettu, ja on vain ajan kysymys milloin Saatanan juonet saa loppunsa. 
Mutta  Älkää antako Paholaiselle tilaisuutta Ef.4:27.

Meitä ei oo onneks kylmiltään lähetetty taisteleen Saatanan juonia vastaan, vaan efesolaiskirjeessä meille kerrotaan, mikä on kristitylle hyväks sisäistää, ihan joka päiväistä elämää varten.  

Vahvistukaa Herrassa, ottakaa voimaksenne hänen väkevyytensä. Pukekaa yllenne Jumalan taisteluvarustus, jotta voisitte pitää puolianne Paholaisen juonia vastaan. Emmehän me taistele ihmisiä vastaan vaan henkivaltoja ja voimia vastaan, tämän pimeyden maailman hallitsijoita ja avaruuden pahoja henkiä vastaan. Ottakaa siis yllenne Jumalan taisteluvarustus, niin että kykenette pahan päivän tullen tekemään vastarintaa ja selviytymään taistelusta pystyssä pysyen. Seiskää lujina! Kiinnittäkää vyöksenne totuus, pukeutukaa vanhurskauden haarniskaan ja sitokaa jalkineiksenne alttius julistaa rauhan evankeliumia. Ottakaa kaikessa suojaksenne uskon kilpi, jolla voitte sammuttaa pahan palavat nuolet. Ottakaa myös pelastuksen kypärä, ottakaa Hengen miekka, Jumalan sana. Tehkää tämä kaikki rukoillen ja anoen. Rukoilkaa joka hetki Hengen antamin voimin. Pysykää valveilla ja rukoilkaa hellittämättä kaikkien pyhien puolesta. Ef 6:10-18

Totuuden vyö:
Vyötettyinä Kristuksen antamalla totuudella emme mene mukaan mihin tahansa. Olemme valppaina valheellisuutta vastaan. Vyö on myös asuste, joka pitää koko homman kasassa. Raamatun aikaan kun vaate ”vyötettiin”, tarkoitettiin että oltiin valmiita taisteluun, valmiina lähtöön.  

Vanhurskauden haarniska:
Kristus suojanamme on kaikkia vihollisen lyöntejä lujempi.  

Alttiuden jalkineet:
Koska kynttilää ei oo ollu tarkotus laittaa vakan alle, niin alttiuden kengät antaa rohkeuden kulkea Herran teitä. Roomalaisten sotilaidenkin oli parempi kävellä kengät jalassa taistelukentillä, koska maasto oli usein hyvin epätasainen.

Uskon kilpi:
Kun me otamme uskon kilven, se tarkoittaa sitä, että turvaamme Jumalan sanan lupauksiin. Se suojelee meitä vaarallisimmalta hyökkäykseltä: epäuskolta. 
Usko syntyy sanan kuulemisesta, 
usko kasvaa sanan kuulemisessa ja 
usko pysyy sanan kuulemisesta.

Pelastuksen kypärä:
Se varjelee silmämme, korvamme ja ajatuksemme Kristuksessa. Kypärä suojaa päätä ja kaikkea mitä päässä liikkuu. Kun suojaamme ajatuksemme rukouksella ja sanalla, niin paholaisella ei ole tilaa sotkea niitä.

Hengen miekka:
On ainoa ase, joka on annettu kristitylle, mutta se on elävä ja voimallinen. Eli hyökkäysaseenamme on Jumalan Sana, eivätkä esim. mielipiteemme tai tunteemme. Jos aiomme sitä käyttää, tulee meidän oppia tuntemaan sitä. Toisin sanoen: Lue Raamattua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.